Kultura življenja
Ženska klapa Stentoria

Ženska klapa Stentoria

Ženska klapa Stentoria iz Daruvara osnovana je krajem 2009. godine a  trenutno broji osam članica. Riječ Stentoria dolazi od grčke riječi stentor, što znači „čovjek jakog glasa“.

Klapa izvodi tradicionalne klapske napjeve, komponirane klapske pjesme i obrade popularnih skladbi. Cilj je promoviranje klapskog pjevanja u kontinentalnom području, njegovanje hrvatske  kulturne baštine i obogaćivanje kulturne ponude našeg grada.

Održala je pet samostalnih velikih koncerata, nastupa na brojnim manifestacijama u gradu i okolici, na snimanju emisije Lijepom našom, na klapskim  smotrama u Povljani na Pagu, u Sisku, Kutini, na Grobniku. Najveći uspjeh bilježi 2013. godine kada nastupa na Debitantskoj smotri Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2013., u Bolu na Braču, gdje uz dobre kritike nastupa i na Revijalnom koncertu pobjednika. Nakon toga kao predstavnica svoje županije nastupa na Državnoj smotri malih vokalnih sastava u Krapini, u kategoriji suvremeno višeglasje. Kao predstavnica kulturnog života našeg grada klapa gostuje u Češkoj Republici, u partnerskom gradu Letohradu.

Ljubav prema glazbi, tradicionalnom ali i modernom zvuku, te izvornom a capella pjevanju postavila je smjernice koje klapa prati u svom radu.

Klapu vode njene članice Romana Bakarić i Lida Farkaš.

Kontakt: zklapa.stentoria@gmail.com

Romana: 098/817-665

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica