Kalendar događanja
Ljetno kino pod zvijezdama

Ljetno kino pod zvijezdama

Turistička zajednica Daruvar – Papuk, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Daruvar, Gradom Daruvarom i Udrugom mladih NADA i ove godine organizira

LJETNO KINO POD ZVIJEZDAMA

Na velikom platnu ljetne pozornice Društveno kulturnog centra (Hrvatskog doma) prikazivat će se animirani filmovi, zatim obiteljski filmovi, drame i komedije, ove godine od šest planiranih projekcija svatko će moći nešto izabrati za sebe stoga pozivamo sve da nam se pridruže.

RASPORED PROJEKCIJA:

SRIJEDA, 12.7.2023. u 21,00h

COCO I VELIKA TAJNA (COCO)

Hvaljena animacija stiže iz Pixar studija, nastala prema ideji Leeja Unkricha, koji ju je zajedno s Adrianom Molinom i režirao, dok su scenarij napisali Molina i Matthew Aldrich. Inspiracija ove nježne i zabavne animacije pronađena je u meksičkom prazniku Dana mrtvih te je zasluženo obasipana lovorikama zbog animacije, glasovnih izvedbi, glazbe, dirljive priče, ali i zbog poštovanja koji je film pokazao prema meksičkoj kulturi.

 

 

SRIJEDA, 19.7.2023. u 21,00h

SKRIVENE JUNAKINJE (HIDDEN FIGURES)

Američka biografska drama temeljena na istinitoj priči. Scenarij je napravljen po uzoru na istoimenu biografsku knjigu autorice Margot Lee Shetterly. Film je zaradio dvije nominacije za Zlatni globus (Octavia Spencer za sporednu ulogu i za originalnu glazbu) te tri nominacije za Oskara i to za najbolji film, sporednu ulogu za Octaviu Spencer i adaptirani scenarij.


SRIJEDA, 26.7.2023. u 21,00h

LJETO KADA SAM NAUČILA LETJETI

Pred dvanaestogodišnjom Sofijom je naizgled najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez wirelessa u društvu dvije starice, idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji, ali i suočavanje s tugom pretvorit će ga u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Sofija odrasta.

 

  

SRIJEDA, 2.8.2023. u 21,00h

KRALJ LAVOVA (THE LION KING)

Kralj lavova bajka. Disney priča za djecu koja govori o odrastanju lavića Simbe. Nakon što mu pogine otac, bježi iz kraljevstva misleći da je on kriv.

 

  

SRIJEDA, 9.8.2023. u 21,00h

TALIJANSKA PRIČA (MADE IN ITALY)

Made in Italy je komedija-drama iz 2020. koju je napisao i režirao James D'Arcy. U njemu glume Liam Neeson, njegov sin, Micheál Richardson, Valeria Bilello i Lindsay Duncan, te prati umjetnika koji mora obnoviti vilu sa svojim otuđenim sinom nakon što mu žena pogine u automobilskoj nesreći.

  

SRIJEDA, 16.8.2023. u 21,00h

KORAK DO SLAVE (ALMOST FAMOUS)

Mladi William (Patrick Fugit), u petnaestoj godini, dobiva priliku svog života – treba napisati članak za muzički časopis " Rolling Stone" tako što će izvještavati sa višetjedne turneje popularnog benda "Stillwater". Sa nekoliko dolara u džepu, William kreće na nezaboravan put, a savjet starijeg kolege da se nikada ne zbližava s rock-zvijezdama odmah pada u vodu...

 
 

 

 

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

 

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica