Daruvar pozicija
Logo i slogan

Logo i slogan

DARUVAR VOLI ŽIVOT

Turistička zajednica Daruvar - Papuk je lansirala novi logotip i slogan za područje Daruvara, koje je za potrebe profesionalnog destinacijskog marketinga osmislila zagrebačka tvrtka Logic Marketing. Novi vizualni identitet je izrađen sukladno smjernicama za turističko pozicioniranje daruvarskog kraja koje su prethodno definirali stručnjaci savjetodavnih tvrtki MarCon iz Splita i DDS iz Barcelone.

Osnovne značajke identiteta su izvučene iz lukova koji se nalaze na grbu Daruvara i na mnogim građevinama u središtu grada kao što su dvorac Janković i vila Arcadia. Konstruirana na osnovu spomenutih lukova, riječ DA je i danas prepoznatljivi komunikacijski simbol za grad Daruvar, koji istovremeno pruža asocijacije na pozitivizam i optimizam, osjećaje za kojima su ljudi neprestano u potrazi, pogotovo na svojim putovanjima.

Novi vizualni identitet daruvarskog turizma je raznolik i živ poput samog Daruvara i njegovog okruženja, a svojim spektrom "živih boja" (zelena, plava, crvena, smeđa, ljubičasta i narančasta) koje su odabrane za svaku turistički proizvod komunicira snažne identitetske značajke Daruvara kao što su izvori termalne vode, multikulturalnost i eno-gastronomska raznolikost. Sloganom «Voli život» Daruvar se promovira kao destinacija koja voli život jer se nalazi na izvoru zdravlja, a putem iscjeljenja i osvježenja u ljekovitoj termalnoj vodi, aktivnosti u očuvanom prirodnom okolišu, raznovrsnih događanja te užitaka u kvalitetnim vinima i zdravoj hrani, život u Daruvaru se i događa i nastavlja.

 

6-i elementi

 

6-i elementi

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica