Sport i rekreacija
Kupališni programi

Kupališni programi

Ljekovita termalna voda  ima iznimne koristi u zdravstvenom turizmu i rekreaciji. Kupanje u termalnoj vodi posebno se preporučuje kod oboljenja zglobova, tetiva, mišića, bolesti krvnih žila, perifernih živčanih lezija, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti i smetnji: stresa, umora, smanjene koncentracije i pamćenja, preosjetljivosti, razdražljivosti, te smetnji sa spavanjem.

Na površini od 1800 četvornih metara wellness centra Daruvarskih toplica, nalaze se dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom, temperature između 28 i 35 stupnjeva Celzijusa, te hidromasažom. Pozitivno i ljekovito djelovanje termalne vode ovog kraja poznavali su još stari Rimljani, koji su za liječenje koristili vruće, tople i hladne kupke.

Termalni vodeni park Daruvar koristi isključivo geotermalnu vodu čija je prosječna temperatura 32°C. Bazenska voda mora biti bistra, čista i mora ispunjavati postavljene zahtjeve kvalitete. Iz tog razloga koristimo se mehaničkim uređajem za pročišćavanje vode, a vodu tretiramo i propisanim kemijskim sredstvima. Sofisticirani uređaji za automatsku dezinfekciju doziraju potrebne količine sredstava za njegu vode, a konstantno uzorkovanje i praćenje, te redovna kontrola osigurava njezinu ispravnost i čistoću. Koristimo suvremenu bazensku tehniku i dodatnu opremu za funkcioniranje bazena, što podrazumijeva mnoštvo uređaja i opreme koji su nužni za osiguranje stalne kvalitete naše termalne vode.
 
Otvoreni bazeni - u ljetnoj sezoni na raspolaganju je preko 2 000 m2 vodenih površina. Posjetitelji se mogu odmoriti u dva velika bazena, dječjim bazenima, mirnoj rijeci dužine preko 200 m, dva tobogana, sunčalištu te raznim ugostiteljskim sadržajima poput restorana, kavane, bazenskog bara i restorana s brzom hranom...
 
Zatvoreni bazeni - tijekom zime posjetiteljima je na raspolaganju zatvoreni dio objekta s vodenim površinama preko 600 m2 od kojih izdvajamo bazen s četiri plivačke staze od 25 metara, dječji bazen, spilju, tobogan i whirlpool. Bazen obiluje mnoštvom vodenih efekata poput leđnih masaža, gejzira, bujice, vodenih tuševa te mnogo drugih oku i tijelu ugodnih sadržaja.

Daruvarske toplice
Adresa: Julijev park 1, 43500 Daruvar
Tel: 043/ 623-000
Fax: 043/ 331-455
E-mail: rezervacije@daruvarske-toplice.hr
Web: www.daruvarske-toplice.hr

Termalni vodeni park AQUAE BALISSAE
Adresa: Frana Kršinića 17, 43500 Daruvar
Tel: 043/ 440-044
Fax: 043/ 440-045
E-mail: info@vodeni-park.com
Web: www.vodeni-park.com

6-i elementi

 

6-i elementi

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica