Kalendar događanja
VINODAR 2024._rezultati ocjenjivanja

VINODAR 2024._rezultati ocjenjivanja

Vinodar 2024. - najzabavniji festival vina od 1. - 9.6.2024.

Grad Daruvar u suradnji s Daruvarskom vinskom cestom i Turističkom zajednicom Daruvar-Papuk i ove godine organizira 25. međunarodnu izložbu vina pod nazivom «Vinodar 2024» najzabavniji festival vina. Ova izložba vina se permanentno odvija od 1999. godine i čini najvažniju manifestaciju Grada Daruvara, njegovih vinara i šire okolice. Bogatstvo ponude vina, sajam tradicionalnih proizvoda, stručna predavanja i mnoštvo drugih zabavnih događaja garancija su dolaska velikog broja posjetitelja iz cijele regije.

«Vinodar 2023» trajat će devet dana (1. – 9.06. 2024.g.) i bit će popraćen raznim edukacijskim, zabavnim i kulturnim događanjima. Osobito želimo istaknuti izložbu vina koja se odvija u Dvorcu grofa Janković te sajam tradicionalnih proizvoda i obrta koji će se održati 8. lipnja 2024. godine u Julijevom parku Daruvarskih toplica uz bogatstvo dodatnih sadržaja.
Inicijativa Organizacijskog odbora Vinodara je da Vinodar bude i mjesto regionalnog ocjenjivanja Sauvignona uz ocjenjivanje i izlaganje vina od drugih sorata. Cilj je da manifestacije koje imaju tradiciju održavanja, a potpomognute su od strane Ministarstva poljoprivrede i drugih institucija, na ovaj način dobiju na dodatnoj važnosti, da se programski obogaćuju i pomalo specijaliziraju.
Molimo da potpomognete ovu inicijativu na način da svoje uzorke Sauvignona prijavite na Vinodar 2024., ali i uzorke od drugih sorata.
Želimo Vas obavijestiti da će se zaprimanje uzoraka vršiti 26. i 29. travnja 2024. godine u prostorijama «Badel 1862 d.d. -Vinariji Daruvar», Donji Daruvar, Bjelovarska 66, 43500 Daruvar.
Kontakt brojevi: telefon 043/331-943, email: vinarija.daruvar@badel1862.hr.
Za svaku vrstu vina potrebno je dostaviti 6 boca (označenih ispisanim naljepnicama ili službenim etiketama) obavezno u kartonskoj ambalaži/kutijama radi olakšane daljnje manipulacije uzorcima (u što je uključen izložbeni eksponat), kotizacija po uzorku (vrsti vina) je 13,00 eura, a svaki naredni uzorak je 8,00 eura i uplaćuje se na račun Udruge Daruvarska vinska cesta, Erste banka HR142402006-1100542279, model 00, poziv na broj: OIB uplatitelja, opis „Vinodar-uzorci“.
Ako za predani uzorak posjedujete podatke nekog od kemijsko-analitičkih laboratorija o kemijskoj analizi slijedećih parametara: vol % alkohola, ukupne kiseline, reducirajući šećeri, molim priložite kod predaje uzoraka.
Organizator izložbe za sve sudionike Izložbe priprema katalog – cijenu unosa snosi organizator. Katalog sudionika Izložbe s rezultatima Ocjenjivačke komisije objavit će se na dan otvorenja Izložbe 06. lipnja 2024. godine.
Veselimo se Vašem odazivu i nadamo se da ćete predati što veći broj uzoraka i na taj način predstaviti svoj rad i obogatiti 25. međunarodnu izložbu vina Bjelovarsko – bilogorske županije i sajam tradicionalnih proizvoda «Vinodar 2024» najzabavniji festival vina.

Za sve dodatne informacije nazovite na telefon 098/208-378, 099/706-6059 ili na e-mail: turizam@daruvar.hr.

 

OVDJE MOŽETE PREUZETI SLJEDEĆE DOKUMENTE ZA PRIJAVU VINA NA OCJENJIVANJE:

1. DOPIS VINARIMA

2. PRIJAVNICA ZA VINARE - pdf

 

REZULTATI OCJENJIVANJA VINA_VINODAR 2024.

 


 

REZULTATI OCJENJIVANJA U PDF-u PREUZMITE OVDJE 

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica