Kalendar događanja
VINODAR 2024_PROGRAM

VINODAR 2024_PROGRAM

Vinodar 2024. – zabavna vinska fešta za koju želite da potraje!

Sve je spremno za jedan od najboljih vinskih festivala u regiji – Vinodar 2024. Ova popularna manifestacija, koja okuplja vinoljupce, stiže u svojem najzabavnijem izdanju do sada. Trajat će ukupno devet dana, od 1. do 9. lipnja, a pratit će je brojna edukacijska, zabavna i kulturna događanja: koncerti domaćih zvijezda, izložbe vina i tradicijskih proizvoda, atraktivne šetnje od vinara do vinara te popularna biciklijada kroz daruvarski (k)raj.


Dobri poznavatelji vina znaju da daruvarski kraj odiše vrsnim sortama vinove loze i dobrim vinima. Ovdje se uzgoj vinove loze njeguje stoljećima, a blagi i sunčani obronci Papuka pružaju idealne uvjete za razvoj.
Manifestacija Vinodar, poznata kao najzabavniji festival vina, Daruvar pozicionira na turističkoj karti Hrvatske kao destinaciju bogatu zabavom, kulturom, turističkim sadržajima te privlači sve više posjetitelja (domaćih i stranih), u naš predivni kraj za vikend koji pruža puno užitaka u svim turističkim sadržajima destinacije. Cilj manifestacije je promocija tradicije vinarstva i vinogradarstva ovog kraja.
A kad se na Vinodaru spoje hrana, dobra vina, zabava i koncerti domaćih izvođača, poželite da vinska fešta što duže potraje!


Na ovogodišnjem Vinodaru očekuje vas mnoštvo sadržaja i zabave, od kojih izdvajamo najvažnije.

Wine & Walk šetnje od vinara do vinara
Prvi dan Vinodara započinje tradicionalnom Wine & Walk šetnjom na kojoj zaljubljenici prirode i ljubitelji daruvarskih vina imaju priliku uživati u jedinstvenom eno-gastronomskom pohodu Daruvarom, dužine 15 kilometara, u sklopu koje mogu posjetiti jedinstvene daruvarske vinske punktove te na svakom zastati uz degustaciju vina i zalogajčiće, a na zadnjem punktu uživati u zajedničkom ručku.
Okupljanje sudionika za Wine and Walk održat će se 01.06.2024. ispred Dvorca grofa Jankovića (Ulica Ivana Gundulića 1.) u dva termina, ovisno o grupi za koju se prijavite. Interes za Wine & Walk je velik, stoga požurite s prijavom na jedan od sljedećih načina:
• E-mailom: turistickiured@daruvar.hr
• Telefonom: 043/331-382
• Osobno u Turistički ured

Vinska večer uz gastro ponudu u krčmi „Kod Veprove glave“
Prvi dan Vinodara završava se uz zabavnu eno-gastro gozbu pod nazivom „Vinska večer“. Program se sastoji iz dva dijela: degustacije vina u baroknom dvorcu i objeda s tradicijskim delicijama na meniju. U Zavičajnom muzeju Daruvar (Dvorcu Janković) od 18,00 sati, ljubitelji dobre kapljice kušat će najbolja vina daruvarskih vinara, dok će se za gastro ponudu pobrinuti Udruga Povijesno društvo Pakrac-Lipik koja će u krčmi „Kod Veprove Glave“ pripremati stara srednjovjekovna jela. Uz sve to bit će organiziran i nastup daruvarskih glazbenika.
Vino, zalogaji i pjesma trajat će do ponoći.

Koncerti na otvorenom domaćih zvijezda
A kad smo već kod pjesme… nema bolje vinske fešte od one gdje se pjesma miješa s okusima vina. Za to će se pobrinuti koncerti domaćih zvijezda po kojima je Vinodar nadaleko poznat. Na gradskom trgu Daruvara moći ćete od 7. do 9. lipnja uživati u izvedbama omiljenih izvođača.
Tako će u petak, 7. lipnja, nastupiti Cota G4 i Opća opasnost, u subotu, 8. lipnja, na rasporedu je urnebesni koncert Maje Šuput, a trodnevnu koncertnu feštu zaključit će u nedjelju, 9. lipnja, nastup grupe Dalmatino.
Od rockerskih riffova do dalmatinskih melodija i neodoljivih pop pjesama… svatko će u bogatom koncertnom programu Vinodara pronaći nešto za sebe.

Vinodarski sajam tradicionalnih proizvoda
Na svoje će doći i ljubitelji domaće hrane i pića, tradicijskih proizvoda, suvenira i rukotvorina.
Vinodarski sajam tradicionalnih proizvoda održat će se u subotu, 8. lipnja, od 9,00 do 19,00 sati na čarobnoj novoj lokaciji - prekrasnom Julijevom parku Daruvarskih toplica. Kao i svake godine, na sajmu će sudjelovati velik broj izlagača s bogatom ponudom domaćih proizvoda. Posjetitelji će imati priliku birati između domaćih sireva, meda, mednih prerađevina, slavonskog pršuta, kulena te širokog asortimana vina, rakija i likera lokalnih vinara. Također, bit će dostupna i raznovrsna ponuda suvenira i rukotvorina vrijednih udruga. Na jednom od štandova svi posjetitelji će moći kušati i vina s Međunarodne izložbe vina Vinodar 2024.
U to isto vrijeme u prekrasnom Julijevom parku, tijekom dopodneva i popodneva, održat će se bogat kulturno-umjetnički program na pozornici, a između nastupa KUD-ova sve prisutne će zabavljati Tamburaški sastav Gelipteri.

Vino tour biciklijada kroz daruvarski (k)raj
Daruvarski kraj ujedno je i pravi biciklistički raj! Znaju to i sudionici tradicionalne biciklijade Vino tour koja i ove godine donosi uzbudljive vožnje osunčanim brežuljcima Daruvara i Dežanovca, ture po poučnim stazama, druženja s gostoljubivim domaćinima na OPG-ovima.
Ovogodišnji Vino tour održat će se posljednjeg dana Vinodara, 9. lipnja, a povest će vas kroz prekrasnu prirodu okolnih naselja oko Daruvara prema Općini Dežanovac, uz posjet Svetinji u Kreštelovcu, obilasku jednog dijela poučnih staza na području Dežanovca, zatim posjet sirani i OPG-u Jareš te zajednički ručak na OPG-u Matej Kovačević u Daruvaru. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za uživanje u predivnoj prirodi i ukusnim zalogajima!
Broj mjesta na biciklijadi je ograničen, stoga požurite s prijavom! Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u Turistički ured Daruvar putem telefona 043/331-382 ili e-maila turistickiured@daruvar.hr.

Pregršt malih užitaka pored glavnih atrakcija festivala
No, nemojte da vas glavne atrakcije Vinodara odvuku s ništa manje zabavnih aktivnosti kojima obiluje festival.
✅ Ljubitelji sporta moći će 1. lipnja sudjelovati na teniskom turniru DARUVAR OPEN 2024.
✅ Cocktail majstor Denis Vlahovac održat će zanimljivu radionicu „Uvod u svijet koktela s daruvarskim vinima”, 2. lipnja, na Restoran terasi Daruvarskih toplica. Podsjećamo da su obvezne prijave i uplata kotizacije.
✅ U ponedjeljak, 3. lipnja, na rasporedu je Kušaonica „Moje vino je najbolje“ uz gosta enologa (obavezne prijave i uplata kotizacije).
✅ Od kulturnih događanja preporučujemo posjet izložbi likovne grupe „DA“ – Vinodar 2023. koja se otvara 2. lipnja u Društveno kulturnom centru te dolazak na kazališnu predstavu „U našem dvoru“, Amaterskog kazališta Daruvar koja je na rasporedu u srijedu, 5. lipnja, u Kino dvorani “30. Svibnja”.
✅ U subotu 8. lipnja svakako posjetite Julijev park od 09 do 19 sati kako biste uživali u bogatom folklornom i KUD programu.

Od koncerata domaćih zvijezda, degustacija vina i tradicijskih proizvoda do atraktivnih šetnji vinskim stazama kroz prekrasan daruvarski (k)raj… Vinodar 2024. je vinska fešta za koju želite da potraje!

 

PROGRAM U PDF-u preuzmite ovdje

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

 

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica