Kalendar događanja
Rockabilly festival 2024.

Rockabilly festival 2024.

 

Osjetite rockabilly festival dobrih vibracija uz 100% vatrene svirke i 0% dosade!

Iščekivanju je došao kraj! Šesti po redu Two Days Rockabilly Plays festival rockabilly kulture, glazbe i stila održava se u Daruvaru 5. i 6. srpnja na zadovoljstvo svih poklonika rockabillyja, ali i svih drugih posjetitelja ovog predivnog kontinentalnog grada.

U dane 5. i 6. srpnja Daruvar, kako to volimo reći, postaje Rockabilly centar svijeta. Na nekoliko dana vraćamo se u zlatnu glazbenu prošlost i budimo sjećanja, plešemo s rock & roll plesačima, gledamo i divimo se uglancanim old-timerima, slušamo DJ-a i bendove uživo. Cijeli grad „titra“ dobrim rockabilly vibracijama i pozitivnom energijom.

Ove godine nastupa veći broj bendova koji će raznovrsnom glazbom 50-ih zabavljati sve građane grada Daruvara, ali i turiste koji će posjetiti grad kako bi sudjelovali na jedinstvenom i iznimno kvalitetnom rockabilly festivalu u regiji.

Predstavljamo prvi autentični rockabilly suvenir u našoj zemlji – daruvarsku rockabilly suknju!

U Hrvatskoj, koliko je nama poznato, nijedan rockabilly festival nema svoj suvenir po kojem su prepoznatljivi i po kojem se razlikuju od drugih. Zato smo odlučili kreirati prvi suvenir takve vrste – daruvarsku rockabilly suknju. Namjera je bila potaknuti žene da ju nose ne samo na našem festivalu, nego i tijekom cijele godine. Elegantna je i savršena za izlaske, a svojim motivima nenametljivo promovira Daruvar.

Suknja je posebna po tome što se kroz eleganciju, na kojoj je naglasak cijele rockabilly ere, pojavljuju i motivi naše destinacije u kojoj je ovaj festival i zaživio. Glavni motiv suknje su ginko listovi koji asociraju na najstarije Ginko stablo u Hrvatskoj koje se nalazi u Daruvaru, a proglašeno je Hrvatskim stablom godine 2019. Već sljedeće daruvarski Ginko osvojio je i 2. mjesto na europskom natjecanju za stablo godine! Uz listove ginka na suknji je vidljiv motiv Dvorca Janković (simbola našeg grada) te prepoznatljiv motiv ždrala (po kojem je Daruvar i dobio ime).

Dizajnersku kreaciju daruvarske rockabilly suknje upotpunjuju motivi centralnog blatnog kupališta u Julijevom parku te glazbenog paviljona koji datira iz 18. stoljeća a danas je i lokacija na kojoj se održava i nastup jednog rockabilly benda. Suknja će biti predstavljena na ovogodišnjem festivalu, a u prodaji će biti već od sljedeće godine. Vjerujemo da će u njoj svoj magični „stroll“ zaplesati brojne poklonice rockabillyja!

Naš festival otvoren je svima – kako autentičnim rockabilly fanovima, tako i najmlađim posjetiteljima!

Veliki rockabilly fanovi svakako će uživati na ovogodišnjim koncertnim događanjima festivala. Dovoljno je da pogledate ovogodišnji line-up vrhunskih rockabilly izvođača u drugom dijelu članka kako biste se uvjerili u to. No osim autentičnih poklonika rockabilly kulture, pobrinuli smo se da u našim sadržajima uživaju i oni - najmlađi. Tako i mališani mogu uživati u rockabilly glazbi i plesu baš kao i njihovi roditelji i po tome se naš festival bitno razlikuje od ostalih festivala. Djevojčice različitih uzrasta pripremaju odjeću za festival, rade se frizure i šminka na štandu u stilu 50-ih i plešu ispred pozornice te sudjeluju u plesnim radionicama koje se održavaju prije nastupa bendova.

Iz tog razloga ove godine po prvi puta organiziramo i radionicu za njih, oba dana festivala, kako bi što pravilnije naučile plesati te kako bi uživale u festivalu. Dovoljno je da svojeg mališana dovedete na festival i dok se vi zabavljate na velikoj plesnoj pozornici, vaše ćemo dijete u Kids corneru podučiti „strollu“ i drugim plesnim koracima!

A inkluzivnost našeg festivala i njegova otvorenost svima ogleda se i u besplatnim sadržajima festivala – od koncerata rockabilly zvijezda na gradskom trgu do besplatne izrade rockabilly frizura i šminkanja za zainteresirane posjetitelje i posjetiteljice!

Posjetite i super izložbu „IT'S NOT ROCKET SCIENCE IT'S JUST ROCKABILLY“

Ove godine odlučili smo vam pružiti još više zabavih sadržaja pa smo u organizaciju festivala uključili i Zavičajni muzej Daruvar, koji se nalazi u Dvorcu Janković i u kojem će po prvi puta biti predstavljena rockabilly izložba pod nazivom „IT'S NOT ROCKET SCIENCE IT'S JUST ROCKABILLY“.

Otvorenje izložbe bit će ujedno i otvorenje festivala kada ćemo predstaviti i već spominjani suvenir – daruvarsku rockabilly suknju.

And last but not least – bendovi i izvođači ovogodišnjeg festivala!

Što je rockabilly festival bez žive rockabilly svirke? Bendovi koji će sudjelovati u programu ove godine su: The Cat Paws iz Daruvara, The Jumpin' Jigawatts iz Zagreba, The River Sharks iz Rijeke, Joe&Rythm Boys with Stacey iz Slovenije, Gone Hepsville iz Češke Republike, Greasy flat 4 iz Vinkovaca te svjetska legenda rockabilly glazbe Mike Sanchez iz Velike Britanije. Za miks pultom zabavljat će nas DJ Toni, daruvarčanin s njemačkom adresom.

Recimo koju riječ o ovim izvođačima.
The Cat Paws je daruvarski bend, jedan od idejnih začetnika Two Days Rockabilly Plays festivala, a svojim nastupima “zapalio” je pozornice brojnih rockabilly festivala. Od svojeg osnutka, The Cat Paws su odsvirali preko 1000 koncerata diljem Europe, dijeleći pozornicu s poznatim hrvatskim glazbenicima poput Psihomodo Popa, Nene Belana, Brkova, Swingersa i Fantoma, te europskim i svjetskim poznatim rockabilly pionirima kao što su The Jets, The Space Cadets, Mars Attackts, Bopin B i mnogi drugi.
Njihov poseban rockabilly stil, zvuk i energija oduševit će vas i na nastupu na našem festivalu. Ne propustite ovu poslasticu!
Headliner ovogodišnjeg izdanja festivala svakako je legendarni rockabilly glazbenik Mike Sanchez. Ovaj poznati rocker družio se s Robertom Plantom i Led Zeppelinom, a postao je prepoznatljiv po svojim naelektriziranim izvedbama na pozornici. Riječ je o britanskom pjevaču, pijanistu i gitaristu te jednom od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih izvođača Rhythm & Bluesa i Rock 'n' Rolla u današnjem svijetu. Njegov neizbrisiv imidž frenetičnog frontmana, koji u mokrom odijelu svira snažan boogie-woogie iz klavira, osvojio je obožavatelje iz cijelog svijeta i privukao sljedbenike mnogih poznatih rock i blues legendi koje su stajale u redu da rade s njim.
Vi ga poslušajte besplatno na bini našeg festivala i budite dio rock povijesti!
Spomenimo još i The River Sharks koji nam dolaze iz Rijeke. Na glazbenoj rockabilly sceni postoje od 2006. godine. Objavili su album "Like a shark" kao i spot za pjesmu "Big bad wolf". Nastupali su na domaćim i stranim rockabilly festivalima, a njihov koncert pruža veseli plesni program sastavljen od originalnih pjesama i starih hitova. Uživajte u njihovoj izvedbi Elvisa, Johnnyja Casha, Roya Orbisona, Stray Catsa i brojnih drugih u prekrasnom ambijentu Julijevog parka.
Što reći na kraju?
Provedite nezaboravan vikend u našem gradu, 5. i 6. srpnja, na Rockabilly festivalu na kojem vas očekuju vrhunski rockabilly izvođači, plesnjaci pod zvijezdama, uglancani old-timeri, besplatne retro frizure i mnoštvo rockabilly memorabilije – od širokih „chic“ suknji do majica i raznoraznih dodataka iz 50-tih i 60-tih! 🤩😎🎵🎶


DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica