Aktualno
Europska destinacija izvrsnosti 2012./2013.

24.04.2013.

Europska destinacija izvrsnosti 2012./2013.

GRAD DARUVAR je prvi pratitelj nacionalnog pobjednika Europske destinacije izvrsnosti 2012./2013. "Ruralni turizam Stancija 1904."!

Dana 23. travnja 2013. godine, u Pustari Višnjica, koja je nacionalni pobjednik EDEN-a 2011. godine, predstavila su se odredišta koja su ušla u uži izbor za Europsku destinaciju izvrsnosti.

S ciljem stvaranja europske mreže najljepših mjesta održivog turizma, Europska komisija je 2006. godine pokrenula projekt EDEN (European Destination of Excellence), izbor europskih destinacija izvrsnosti, u kojem se s članicama Europske unije, kao zemlja kandidat, natječe i Hrvatska. Projekt se zasniva na nacionalnim natjecanjima koja rezultiraju izborom turističke destinacije izvrsnosti za svaku zemlju, a glavni je cilj privući pažnju na vrijednosti, raznolikost i zajednička obilježja europskih turističkih odredišta te nagrađene potom umrežiti.

Nakon obilaska kandidiranih odredišta, stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, odabrali su finaliste za izbor destinacije izvrsnosti, EDEN. Tema izbora 2012./2013. godine je „Pristupačan turizam“, a pod tim se pojmom podrazumijeva turizam dostupan svima, odnosno turističke usluge dostupne osobama s invaliditetom, starije životne dobi kao i obiteljima s malom djecom.

Ruralni turizam Stancija 1904. proglašen je Europskom destinacijom izvrsnosti (EDEN) 2012./2013., čija je ovogodišnja tema „Pristupačni turizam“, dok su za četiri pratitelja izabrani redosljedom Grad Daruvar, Terme Jezerčica, grad Varaždin i Terme Tuhelj. Odlučilo je tostručno povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, nakon predstavljanja šest destinacija koje su ušle u uži krug ovogodišnjeg izbora: Grad Daruvar, Ruralni turizam Stancija 1904, Terme Jezerčica, Terme Tuhelj, Grad Čakovec i Grad Varaždin.

Srdačan pozdrav!

6-i elementi

 

6-i elementi

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica