Aktualno
ZAVRŠENA I 3. FAZA PROJEKTA „SPRING ROUTE – Spajanje izvora termalne vode u Daruvaru i izvora pitke vode u Siraču putem uređenja cikloturističke infrastrukture“

16.08.2019.

ZAVRŠENA I 3. FAZA PROJEKTA „SPRING ROUTE – Spajanje izvora termalne vode u Daruvaru i izvora pitke vode u Siraču putem uređenja cikloturističke infrastrukture“

Dana 15. kolovoza 2019. godine Grad Daruvar, u suradnji s Općinom Sirač i Turističkom zajednicom Daruvar-Papuk, završio je 3. fazu projekta „SPRING ROUTE – Spajanje izvora termalne vode u Daruvaru i izvora pitke vode u Siraču putem uređenja cikloturističke infrastrukture“ i to stavljanjem u pogon eBIKESHARE sustava aktivacijom aplikacije za najam i kupnjom pet električna bicikla uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Modularni eBIKESHARE‐point s mrežnim napajanjem omogućava istovremeni najam i punjenje četiri električna bicikla na dvije lokacije (Grad Daruvar i Općina Sirač) s mogućnošću proširenja, a ujedno je moguće i korisnicima koji imaju svoje električne bicikle koje nisu dio sustava najma također napuniti baterije i imati dostupan uvid u sve relevantne informacije preko infopanela. U gradu Daruvaru se nalaze 3 električna bicikla za najam, a u Općini Sirač 2 električna bicikla za najam koja su postavljena na stanicama.

 

 


Bicikli se mogu iznajmiti 0-24h, cijena najma je 10 kn/sat, 50 kn/ 6 sati, a svako prekoračenje se naplaćuje dodatnih 10kn/sat. Kôd za najam električnog bicikla kupuje se putem aplikacije za skeniranje QR kôda i nakon registracije i plaćanja putem kreditne kartice potrebno je unijeti kôd u aplikaciju, zatim otključati i preuzeti željeni bicikl i na kraju vožnje vratiti bicikl na postolje. Kompletne upute i detalji oko najma električnog bicikla nalaze se na eBikeshare postolju na kojima se nalaze i bicikli.

 

 


Sustavi automatskog iznajmljivanja bicikala, tzv. bike-sharing, po uzoru na mnoge svjetske destinacije, rezultat su nastojanja da se korisnicima omogući brz i jednostavan način korištenja bicikla kao transportnog sredstva, odnosno sredstva za sport i rekreaciju, bez potrebe posjedovanja istog. Projekt značajno pridonosi unaprjeđenju razine usluge i ponude destinacije jer na jednostavan način omogućuju korisnicima da unajme bicikl, koriste ga za razgledavanje i upoznavanje destinacije ili za sportsku namjenu.

Sukladno Strategiji razvoja turizma RH do 2020. godine cikloturizam je ocijenjen i kao oblik aktivnosti od osobitog značaja te jedan od najspremnijih turističkih proizvoda za razvoj turistički slabo razvijenog kontinentalnog dijela Hrvatske te su također navedeni i pojedini konkretni prioriteti po pitanju uređenja biciklističkih ruta, a jedan od njih su i područja uz termalna središta.

 

 


Podsjetimo, Grad Daruvar je 2017. godine osigurao 3 TREK bicikla u turističke svrhe, koje Turistička zajednica Daruvar – Papuk posuđuje bez naplate gostima/turistima koji borave u gradu Daruvaru kako bi mogli obići destinaciju biciklom i na taj način uživati u očuvanoj prirodi i krajoliku, kojima je zasigurno i uz najam električnih bicikala obogatilo turističku ponudu destinaciju u području cikloturizma.

VINODAR 2020. - NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

22. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda BBŽ 30. svibnja -07. lipnja 2020.

VINODAR 2020. - NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica