Osobe s invaliditetom
Europska destinacija izvrsnosti

Europska destinacija izvrsnosti

Dana 23. travnja 2013. godine, u Pustari Višnjica, koja je nacionalni pobjednik EDEN-a 2011. godine, predstavila su se odredišta koja su ušla u uži izbor za Europsku destinaciju izvrsnosti.


S ciljem stvaranja europske mreže najljepših mjesta održivog turizma, Europska komisija je 2006. godine pokrenula projekt EDEN (European Destination of Excellence), izbor europskih destinacija izvrsnosti, u kojem se s članicama Europske unije, kao zemlja kandidat, natječe i Hrvatska. Projekt se zasniva na nacionalnim natjecanjima koja rezultiraju izborom turističke destinacije izvrsnosti za svaku zemlju, a glavni je cilj privući pažnju na vrijednosti, raznolikost i zajednička obilježja europskih turističkih odredišta te nagrađene potom umrežiti.

Nakon obilaska kandidiranih odredišta, stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, odabrali su finaliste za izbor destinacije izvrsnosti, EDEN. Tema izbora 2012./2013. godine je „Pristupačan turizam“, a pod tim se pojmom podrazumijeva turizam dostupan svima, odnosno turističke usluge dostupne osobama s invaliditetom, starije životne dobi kao i obiteljima s malom djecom.

Ruralni turizam Stancija 1904.  proglašen je Europskom destinacijom izvrsnosti (EDEN) 2012./2013., čija je ovogodišnja tema „Pristupačni turizam“, dok su za četiri pratitelja izabrani redosljedom Grad Daruvar, Terme Jezerčica, grad Varaždin i Terme Tuhelj. Odlučilo je to stručno povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, nakon predstavljanja šest destinacija koje su ušle u uži krug ovogodišnjeg izbora: Grad Daruvar, Ruralni turizam Stancija 1904, Terme Jezerčica, Terme Tuhelj, Grad Čakovec i Grad Varaždin. 

Punktovi za testiranje turista

 

Punktovi za testiranje turista

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica