Vino & pivo
Pivovara Daruvar

Pivovara Daruvar

Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola ovoga grada i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića i pošto od svojega osnutka pa do danas djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Povijest pivarstva u Daruvaru:

Pivovara Daruvar je najstarija pivovara koja od 1840. godine djeluje na istom mjestu i jedina u Hrvatskoj proizvodi pivo po staročeškoj recepturi. Priča o Staročeškom počinje 1893. godine kada se ovaj brand počeo proizvoditi u tadašnjoj Daruvarskoj pivovari.  Prvo Staročeško pivo bilo je Zimsko, točilo se iz drvene bačve i proizvodilo prema recepturi čeških doseljenika daruvarskog kraja. Nakon Zimskog, Staročeško se kao ime počelo koristiti i za ostale vrste piva. Od tad pa do danas, Staročeško je ime koje podsjeća na jedinstven doživljaj piva vrhunske kvalitete. Naziv piva „STAROČEŠKO“ , prvi put se počelo upotrebljavati 1893. godine, u vrijeme vlasništva građana Polaka, Crnera i Dobranovića.

Kako bi približili svoju paletu proizvoda potrošačima, posljednji vikend u mjesecu kolovozu rezerviran je za Dane piva u Daruvaru. Ne propustite posjetiti Dane piva u dvorištu Pivovare Daruvar. Kroz dva dana uzbudljive manifestacije središte zbivanja svakako su brojne točilice s pivom, gastro ponuda i besplatni koncerti hrvatskih glazbenika. Tih dana svi ljubitelji dobre zabave uživat će u hitovima tamburaške, zabavne i rock glazbe uz osvježavajući pjenušavi nektar istkan dugogodišnjom tradicijom i iskustvom. Ukoliko još niste posjetili Daruvar, iskoristite prigodu i prošećite jednim od najljepših malih gradova Lijepe naše.

 

KONTAKT:

PIVOVARA DARUVAR d.o.o.

Reljkovićeva 2, 43 500 Daruvar

Web: www.starocesko.com

E-mail: info@pivovara-daruvar.hr

Tel: 043/631-166

 

 

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima.

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica
  •