Vino & pivo
Pivovara Daruvar

Pivovara Daruvar

 

 

Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola ovoga grada i njegove bogate tradicije. Osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića i pošto od svojega osnutka pa do danas djeluje na istom mjestu, slovi za najstariju pivovaru u Hrvatskoj, jedinstvenu po načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Povijest pivarstva u Daruvaru:

Pivovara Daruvar je najstarija pivovara koja od 1840. godine djeluje na istom mjestu i jedina u Hrvatskoj proizvodi pivo po staročeškoj recepturi. Priča o Staročeškom počinje 1893. godine kada se ovaj brand počeo proizvoditi u tadašnjoj Daruvarskoj pivovari.  Prvo Staročeško pivo bilo je Zimsko, točilo se iz drvene bačve i proizvodilo prema recepturi čeških doseljenika daruvarskog kraja. Nakon Zimskog, Staročeško se kao ime počelo koristiti i za ostale vrste piva.

.

Od tad pa do danas, Staročeško je ime koje podsjeća na jedinstven doživljaj piva vrhunske kvalitete. Naziv piva „STAROČEŠKO“ , prvi put se počelo upotrebljavati 1893. godine, u vrijeme vlasništva građana Polaka, Crnera i Dobranovića.

Kako bi približili svoju paletu proizvoda potrošačima, posljednji vikend u mjesecu kolovozu rezerviran je za Dane piva u Daruvaru. Ne propustite posjetiti Dane piva u dvorištu Pivovare Daruvar. Kroz dva dana uzbudljive manifestacije središte zbivanja svakako su brojne točilice s pivom, gastro ponuda i besplatni koncerti hrvatskih glazbenika.

 

Brand 5th ELEMENT rođen je 2014. kao doprinos Pivovare Daruvar pivskoj sceni koja se počela obogaćivati specijalnim pivama proizvedenim u malim količinama. S naglaskom na umjetnost stvaranja posebnih aroma, okusa i stilova piva, stvorili smo 5th ELEMENT "liniju" pravih Craft piva. Kako se pivo proizvodi od četiri osnovna sastojka (slada, vode, hmelja i kvasca), odlučili smo predstaviti Vam te sastojke kroz četiri elementa – ZEMLJU, VODU, ZRAK i VATRU koje objedinjuje naša strast u proizvodnji piva kroz peti element, LJUBAV.
Na Vama je da pronađete svoj element i pretvorite ga u onaj peti – LJUBAV, pa da ČAROLIJA pri ispijanju svakog našeg piva bude potpuna.

 

 

 

 

 

U vrijeme Dana piva u Daruvaru svi ljubitelji dobre zabave uživat će u hitovima tamburaške, zabavne i rock glazbe uz osvježavajući pjenušavi nektar istkan dugogodišnjom tradicijom i iskustvom. Ukoliko još niste posjetili Daruvar, iskoristite prigodu i prošećite jednim od najljepših malih gradova Lijepe naše.

 

Izvor fotografija: www.starocesko.com, Staročeško.com (facebook stranica), Ratko Vuković

 

KONTAKT:

PIVOVARA DARUVAR d.o.o.

Reljkovićeva 2, 43 500 Daruvar

Web: www.starocesko.com

E-mail: info@pivovara-daruvar.hr

Tel: 043/631-166

 

 

VINODAR 2018. - NAJZABAVNIIJI FESTIVAL VINA

20. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda BBŽ 3.-10. lipnja 2018.

VINODAR 2018. - NAJZABAVNIIJI FESTIVAL VINA

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica
  •