Kalendar događanja
VINODAR 2021.

VINODAR 2021.

Vinodar 2021. - najzabavniji festival vina od 31.5. - 6.6.2021.

 

Dobri poznavatelji vina znaju da je daruvarski kraj od davnina poznat po vrsnim sortama vinove loze i dobrim vinima. Uzgoj vinove loze na ovim područjima ima stoljetnu tradiciju, jer pitomi i sunčani obronci Papuka pružaju idealne uvjete za uzgoj.


Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada i njegovih vinara i vinogradara, koja se permanentno odvija od 1999. godine, koja ukupno traje tjedan dana.
Tijekom početka tjedan, već tradicionalno se održavaju stručna predavanja za vlasnike smještajnih objekata i sve zainteresirane koji žele saznati Kakav je turist astroturist, zatim stručno predavanje za vinare kao i edukativna kušaonica "Moje vino je najbolje" na koju domaći proizvođači vina nose svoje uzorke, a priznati enolozi ocjenjuju njihovo vino, zatim izložba fotografija sudionika fotoradionice „Svijet u bojama“ koja je održana u tjednu prije Vinodara. Također i ove godine Likovna grupa DA u suradnji s Gradom organizira već tradicionalnu i prekrasnu Likovnu koloniju Wine&Art ispred Dvorca Janković. 

  

 

U petak će biti organizirano i svečano otvorenje Vinodara te obilazak izložbe i kušaonice nagrađenih vina, a svi zainteresirani moći će tijekom subote i nedjelje od 10,30-14,00 sati u sklopu Dana otvorenih vrata Dvorca grofa Jankovića posjetiti i pogledati i podrum Badela 1862 d.d. – Vinarije Daruvar te izložbu nagrađenih vina u sklopu Vinodara i ostale sadržaje koji se u njemu nalaze.

 

  

WINE & WALK – eno-gastro pješački pohod od vinara do vinara

Pozivamo sve zaljubljenike u šetnju, prirodu i daruvarska vina da nam se pridruže na eno-gastro pohodu od vinara do vinara, dužine cca 8,5 kilometara, u sklopu kojeg ćemo posjetiti jedinstvene daruvarske vinske punkteve; Badel 1862 d.d. Vinariju Daruvar – podrum Dvorca Janković, OPG Matej Kovačević, OPG Horvat, OPG Pintarić i OPG Voborski,. Na svakom punktu vas očekuje degustacija vina uz zalogajčiće, a na OPG-u Voborski besplatan ručak za sve sudionike.
Okupljanje sudionika ispred Dvorca Janković u 9,00 sati dana 6. lipnja 2021. godine, a prijaviti se možete do 2. lipnja 2021. godine osobno u Turističkom uredu Daruvar, Trg kralja Tomislava 12, putem e-maila turizam@daruvar.hr ili putem telefona 043/331-382. Broj mjesta je ograničen, a sudjelovati mogu samo punoljetne osobe (18+). Stoga, izoštrite osjetila i uživajte u božanstvenim vinima daruvarskih vinara.

 

 

VINO TOUR - biciklijada skrivenim putevima ribnjaka u Končanici

Ove godine, po deveti put, u organizaciji Turističke zajednice Daruvar – Papuk, Grada Daruvara, a u suradnji s Ribnjačarstvom Končanica, održat će se i "Vino Tour" ( 5.6.2021.) - jedinstvena biciklijada skrivenim putevima ribnjaka Končanica - bike razgled najstarijih ribnjaka u Hrvatskoj. Dužina rute je cca 25 km, koja završava na Sportskom ribnjaku Končanica uz zajedničko druženje i besplatan ručak za sve sudionike biciklijade.
Okupljanje prijavljenih sudionika je ispred Turističkog ureda Daruvar u 10,00h dana 5.6.2021., a prijaviti se možete do 2. lipnja 2021. godine osobno u Turističkom uredu Daruvar, Trg kralja Tomislava 12 ili putem e-maila turizam@daruvar.hr ili telefona 043/331-382.

 

Ove godine nije moguće organizirati velike koncerte na glavnom gradskom trgu, stoga smo za sve pripremili u petak, subotu i nedjelju u večernjima satima glazbene događaje ispred Dvorca grofa Jankovića

Cota G4 Acoustic koncert – 4.6.2021. u 21,00h
U sklopu ovogodišnjeg Vinodara, Cota G4 se vraća u svoj grad, ovog puta akustično ispred Dvorca grofa Jankovića. Poznati dvojac Marko Osmanović i Dinko Likar ugostit će i nekoliko prijatelja glazbenika iz našeg grada.
https://www.facebook.com/events/180438827216371?ref=newsfeed

ZAVRŠNI KONCERT 11. hrvatskog natjecanja za harmoniku (5.6.2021. u 19,00 sati)

Na koncertu će nastupiti pobjednici najstarijih kategorija 11. hrvatskog natjecanja za harmoniku, Daruvar - Petra Juriša, Borna Šestak i Amalija Tkalčec.

Akustika Balkana koncert – 5.6.2021. u 20,00h
Akustika Balkana je internacionalni glazbeni projekt koji njeguje etno izričaj, sevdah, makedonske narodne pjesme, romsku glazbu i dr. Koncert će se održati ispred Dvorca grofa Jankovića.
Članovi benda:
Blagovest Kisyov (BUG) – vokal
Dinko Likar (CRO) - akustična gitara
Juraj Šargač (CRO) - klasična gitara
https://www.facebook.com/events/492634975424526?ref=newsfeed

 

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

 

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica