Aktualno
VINCEKOVO

10.01.2019.

VINCEKOVO

Pozivamo vas na Vincekovo u Daruvaru.

Jedna od top destinacija na koju se vinoljupci rado vraćaju je daruvarski kraj u kojemu se tradicionalno štuju i slave vinski sveci u društvu prijatelja, štovatelja vina i vinskih svetkovina. Obzirom da vinogradarsko-vinska godina ima svoj „hod“ prema vegetacijskom ciklusu, prvi vinski svetac kalendarski je sveti Vinko.


Sveti je Vinko danas, jedan od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana (uz sv. Jurja, sv. Ivana Krstitelja, sv. Mihovila i sv. Martina) uz kojeg je i precizno propisan obred koji valja obaviti.


Stoga, bez obzira na studen, dubok snijeg ili raskvašenu zemlju, pozivamo vas u subotu, 19. siječnja 2019. godine, na središnju proslavu blagdana Svetog Vinka u daruvarske vinograde.

 

Okupljanje gostiju je od 10:30 h u sjenici iznad vinograda Vinarije Daruvar u Donjem Daruvaru (Bjelovarska 66) kako bi u 11 h posvetili trsje po crkvenom i pučkom običaju uz članove Kulturno-umjetničkog društva „Kamen“ iz Sirača. Toplo se obucite, jer nakon obreda nastavlja se druženje na otvorenom uz tamburaše, vinogradarski doručak, lovački grah i kuhano vino po vrlo pristupačnim cijenama.


 

VINODAR 2019. - NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

21. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda BBŽ 31. svibnja -09. lipnja 2019.

VINODAR 2019. - NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica