Aktualno
Pošaljite najbolju priču ili legendu

19.02.2016.

Pošaljite najbolju priču ili legendu

'Pronađi priču' - natječaj Češke osnovne škole Jan Amosa Komenskog

Ako znate neku priču ili legendu vezanu za grad Daruvar ili određenu zanimljivu osobu koja je živjela u našem gradu prijavite se na natječaj za izbor najbolje priče ili legende. 

Glavni zadatak je pronaći priče koje ne smiju biti zaboravljene. Čak i moderna povijest našeg grada ima heroje, tamne ili slavne trenutke, tajne ili zanimljivosti.

Priče i legende moraju biti čitko napisane, ilustrirane ili snimljene. Video ili audio snimak pripovjedača može biti napravljen mobilnim telefonom, kamerom ili nekim drugim uređajem.

Stručna komisija će najbolje pripovjedače ili zapisivače nagraditi simboličnom nagradom.

Natječaj je otvoren za sve građane od 13 – 19 godina. Sudjelovanje je otvoreno za pojedince ili timove.

Dostavljeni materijali bit će korišteni u projektu „ Daruvar očima učenika“ a najvredniji i najuspješniji bit će objavljeni na web stranici TZ Daruvar - Papuk te Češke osnovne škole J. A. Komenskog kao i na FB stranicama Projekta.

Sve te priče i legende mogu biti korištene kao resurs ili doprinos razvoju kulturnog ili kreativnog turizma za obogaćivanje i promociju turističke ponude, a sa druge strane kao resurs održivog turizma jer može doprinijeti očuvanju priča i pomoći lokalnom stanovništvu da razumije vrijednost usmenog stvaralaštva te motivirati mlade ljude da nastave sakupljanje, prenošenje priča i legendi.

Natječaj organiziraju Češka osnovna škola J. A. Komenskog Daruvar u suradnji TZ Daruvar - Papuk, a pokrovitelj je Zaklada Zamah putem projekta „ Daruvar očima učenika“.

Gdje se mogu naći priče ?
Zanimljive priče su svuda oko nas, samo trebamo znati kako ih pronaći.
Otkrijte priču o svojoj obitelji – postavljajte pitanja svojim roditeljima, bakama, djedovima… u vezi s njihovim životnim pričama. Možda ćete čuti vrlo neobične priče.
Uključite ljude koje poštujete – iskoristite ovo kao priliku za razgovor s ljudima koje poštujete (učitelj, profesor, gradonačelnik, poštar, …)
Čak i mjesta imaju svoje priče – znate mjesto koje je povezano sa zanimljivom pričom? Pitajte ljude koji žive u njegovoj blizini o njemu.

 

                                                                         

                                                                           Natječaj

                                                                      ‘Pronađi priču’

                                                                  UVJETI NATJEČAJA


Glavni zadatak je pronaći priču ili legendu vezanu za grad Daruvar ili određenu zanimljivu osobu koja je živjela u našem Gradu a koje smatraš da ne smiju biti zaboravljene.

Priče i legende moraju biti čitko napisane, ilustrirane (infografika, strip,) ili snimljene. Video ili audio snimak pripovjedača može biti napravljen mobilnim telefonom, kamerom ili nekim drugim uređajem.

Natječaj je otvoren za sve građane od 13 – 19 godina. Sudjelovanje je otvoreno za pojedince ili timove.

Stručna komisija će najbolje pripovjedače ili zapisivače nagraditi nagradom (knjigama u vrijednosti od 500 kuna) te prvom nagradom (suvenirima u vrijednosti od 250), drugom nagradom (suvenirima u vrijednosti 150 kuna) i trećom nagradom (suvenirima u vrijednosti od 100 kuna).

Trajanje natječaja: 20.02. – 15.03.2016.

Radovi se šalju na adresu škole : Češka osnovna škola J. A. Komenskog Daruvar, T. G. Masaryka 5 zaključno s danom 15.03. u 12:00h sa naznakom: Za natječaj ‘Pronađi priču’

Sudionici natječaja uz radove trebaju dostaviti svoje osobne podatke (ime, prezime, dob, adresa) i kontakt telefon.

 

STRUČNA KOMISIJA:

Ana Vodvarka, Miroslava Veltruski, Marija Valek, Tanja Novotni Golubić i Lidija Premec

Objava dobitnika: 05.04.3.2016. na web stranicama škole : http://os-ceska-jakomenskog-daruvar.skole.hr/ i TZ: http://www.visitdaruvar.hr/

Primopredaja nagrada će se održati 05.05.2016. Dvorcu Janković u Daruvaru o čemu će dobitnici biti naknadno obaviješteni.

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica