Aktualno
Obavijest - Ženska klapa Stentoria

11.07.2019.

Obavijest - Ženska klapa Stentoria

Klapa Stentoria po četvrti put u finalu Festivala dalmatinskih klapa Omiš

Daruvarska ženska klapa Stentoria izborila je plasman u finale 53. Festivala dalmatinskih klapa Omiš nakon sudjelovanja na trećoj izbornoj večeri koja se 7. srpnja održala na omiškoj maloj pjaci. Na trećoj i posljednjoj izbornoj večeri nastupilo je trinaest klapa, od toga sedam ženskih i šest muških.

Klapi Stentoria ovo je peti nastup na prestižnom festivalu, uključujući debitantski nastup u Bolu na Braču 2013. Svaki put do sad izborile su plasman u završnicu festivala, što je samo po sebi veliki uspjeh i potvrda kvalitete i ustrajnog rada na njegovanju klapske pjesme, unatoč tome što ne uživaju prednost življenja u dalmatinskom podneblju i prirodnoj izloženosti klapskom izričaju. Godine 2015. nagrađene su i drugom nagradom stručnog povjerenstva - srebrnim štitom grada Omiša – čime se posebno ponose. Nakon odslušane tri izborne večeri i ocjena peteročlanog stručnog povjerenstva,  odabrano je po deset najboljih ženskih i muških klapa koje će nastupiti u finalu FDK Omiš.

Završna večer ženskih klapa održat će se u petak 19. srpnja na Trgu sv. Mihovila, tako da se klapa Stentoria ponovno sprema na podulje putovanje do centra klapske pjesme u Omišu.  Premda dvije godine nisu nastupale na FDK, klapašice su u međuvremenu vrijedno radile, što potvrđuju tri održana Seminara ženskog klapskog pjevanja DA-Klapa, Daruvarske klapske večeri te mnoge smotre, nastupi i suradnje.  Povratkom u Omiš, Stentoria je počela s obilježavanjem deset godina svoga djelovanja, koje će proslaviti u jesen na sam osnutak klape velikim koncertom u svom Daruvaru.

VINODAR 2019. - NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

21. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda BBŽ 31. svibnja -09. lipnja 2019.

VINODAR 2019. - NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica