Aktualno
Krešo Marić iz Pivovare Daruvar proglašen djelatnikom godine

28.10.2016.

Krešo Marić iz Pivovare Daruvar proglašen djelatnikom godine

Izuzetna nam je čast što možemo objaviti da je dobitnik nagrade Hrvatske turističke zajednice, „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ u kategoriji Ostale uslužne djelatnosti, na nacionalnoj razini, gosp. Krešo Marić iz Pivovare Daruvar!

Majstoru pivaru Kreši Mariću ova vrijedna i prestižna nacionalna nagrada za djelatnika godine, dodijeljena je na Danima hrvatskog turizma 26. listopada 2016. u Bolu na otoku Braču.

Pivovara Daruvar ima tradiciju dugu preko 170 godina i najstarija je hrvatska pivovara, koja od osnivanja 1840. godine djeluje na istom mjestu.

Gospodin Krešo Marić, treća generacija u obitelji pivara, radi preko 20 godina u Pivovari Daruvar kao majstor pivar i svojim znanjem, kvalitetnim radom i iskustvom uvelike doprinosi njegovanju tradicije u proizvodnji piva po tradiciji češkog pivarstva te time stvara respektabilan brend – Staročeško pivo, koje je nadaleko poznato po korištenju prirodnih sastojaka i kvaliteti. Ujedno, gosp. Marić je inicijator i organizator Sajma nezavisnih pivara iliti Craft beer festa, koji se održava u sklopu Dana piva u Daruvaru, kojim promovira male pivovare i craft proizvodnju piva. Kako bi bili u koraku s trendovima na tržištu, majstor pivar Krešo Marić spravlja i specijalna piva / craft piva kao što su ABBA, BART i LELA te kroz promociju tih proizvoda privlači novu skupinu turista / posjetitelja u našu destinaciju.

Kroz svoje znanje i iskustvo, a isto tako i iz ljubavi prema svojoj profesiji, gosp. Krešo Marić obogaćuje turističku ponudu destinacije Daruvar – Papuk i svakom gostu, poznavatelju piva ili ne, na inovativan i jednostavan način približi umijeće i tradiciju proizvodnje piva što ga svrstava u jednog od najboljih interpretatora turističke ponude našega područja.

Podsjetimo, to je već peta godina zaredom da djelatnici s područja grada Daruvara osvajaju nagrade Hrvatske turističke zajednice na nacionalnoj razini u kategoriji „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ ; u 2012. godini gđa Senka Janček iz Daruvarskih toplica proglašena je djelatnikom godine u kategoriji Hortikulturni djelatnik, dok je u 2013. godini gđica Melita Pokorny, vlasnica Mini sirane Biogal, proglašena djelatnikom godine u kategoriji Djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima. U 2014. godini nagradu je osvojila gđa Milena Kelemin iz Pčelarstva Daruvar d.o.o. u kategoriji Djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima. U kategoriji Djelatnik hotelskog domaćinstva – gđa. Vesna Vizek, glavna domaćica u Daruvarskim toplicama i prvom Lječilišnom hotelu Termal*** s depadansom Arcadia***, osvojila je prvu nagradu u 2015. godini.

Kandidaturu za projekt „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ napravila je Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji sa Turističkom zajednicom BBŽ.

6-i elementi

 

6-i elementi

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica