Aktualno
Koncert ansambla Flautato

10.06.2013.

Koncert ansambla Flautato

Dođite na promociju CD-a "U bojama flaute" i koncert daruvarskog komornog ansambla flauta Flautato u petak 14. lipnja 2013. u 19.00 sati u glazbenoj dvorani dvorca grofa Antuna Jankovića u Daruvaru!

Komorni sastav flauta osnovan je u rujnu 2006. godine u glazbenoj školi Brune Bjelinskog u Daruvaru, a činile su ga djevojke iz klase profesorice Ane Kralj. Ubrzo nakon osnutka, u prosincu iste godine, sastav je osvojio I. nagradu na državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji te je nastupio na završnom koncertu natjecanja. Uspjeh komornog sastava nastavio se na narednim natjecanjima, pa je tako I. nagrada na istom natjecanju osvojena i naredne tri godine.

Godine 2007. djevojke su sudjelovale na natjecanju Lions Club International, te su od 66 sudionika ušle u finale s još 12 drugih mladih glazbenika. Nastupile su kao posebni gosti na dvjema smotrama flautista u Slavonskom Brodu, zatim na proljetnim zvucima Jana Vlašimskog u Virovitici te na festivalu limene glazbe FLIG u Daruvaru, gdje su održale samostalne koncerte. Također su nastupile i bile predstavljene u nekoliko emisija Hrvatske televizije – Majstori svirači, Prizma, Dobro jutro Hrvatska, Dan za danom.

Projekt snimanja cd-a započeo je 2007. godine na inicijativu članica. U bojama flaute prikaz je rada ovog sastava od početka pa sve do danas. Nakon što je 2010. godine sastav prestao djelovati u sklopu škole, čime je zaustavljen i projekt, djevojke su se sada ponovno okupile u Zagrebu kao studentice, te dovršile snimanje cd-a.

Sastavom je ukupno prošlo četrnaest djevojaka, Elena Ružička, Jana Pejić, Dijana Bistrović, Ivana Bureš, Ivana Maradin, Nina Lukić, Martina Faktor, Lea Jakob, Marina Aradski, Marija Veseli, Martina Škuljak, Marijana Polenus, Matea Novosel i Katarina Horvat.

6-i elementi

 

6-i elementi

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica