Aktualno
EARTH HOUR - SAT ZA PLANET ZEMLJU

24.03.2021.

EARTH HOUR - SAT ZA PLANET ZEMLJU

UGASIMO SVJETLA, UPALIMO ZVIJEZDE!

Sat za planet Zemlju globalni je događaj koji organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF), a održava se posljednju subotu u ožujku svake godine, a ove godine 27. ožujka od 20,30-21,30h!

Grad Daruvar već dugi niz godina sudjeluje u akciji SAT ZA PLANET ZEMLJU na način da se u periodu od 20,30-21,30h ugasi sva javna rasvjeta na području grada radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcija oko klimatskih promjena, smanjenja svjetlosnog onečišćenja i dr.

Turistička zajednica Daruvar-Papuk također se uključila u akciju podizanja svijesti o svjetlosnom onečišćenju stoga pozivamo i apeliramo na sugrađane da doprinesu očuvanju Planete gašenjem rasvjetnih tijela u svojim domovima ove subote od 20,20-21,30h. Iskoristite to vrijeme za zabavu u krugu obitelji i uz svjetlost svijeća pročitajte priču svojim najmlađima, zaigrajte neku od društvenih igara, poigrajte se s rukama oblikujući sjene na zidu, pogledate neki od dokumentaraca o prirodi planeti Zemlja ili podučite svoju djecu o utjecaju svjetla na biljni i životinjski svijet ili možete posjetiti Međunarodni park tamnog neba „Vrani kamen“ i promatrati zvijezde.

Objavite svoje fotografije kako provodite Sat za planet zemlju na društvenim mrežama i na taj način doprinesite ovom globalnom događaju. Fotke objavljujte zajedno s hashtag #EarthHour i #daruvarearthhour

Na stranici https://latest.earthhour.org/5-ways-you-can-get-involved-in-earth-hour-2021 možete pogledati i ostale prijedloge kako provesti vrijeme uz svjetlost svijeća u svojim domovima.

EARTH HOUR VIRTUAL SPOTLIGHT - Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) toga dana će objaviti i video na društvenim mrežama u kojem će prikazati sve probleme s kojima se susreću kako bi zaštitili planet Zemlju. Pogledajte i podijelite video te i na taj način doprinesite očuvanju planet Zemlje.

Link za video: https://www.earthhour.org/take-part/virtual-spotlight?hsCtaTracking=82272e43-f6d8-40d6-9a34-b8c38158a3ad%7Cdca6fdb2-446d-4e9a-9a6d-69ec05cfbcc5

 

Punktovi za testiranje turista

 

Punktovi za testiranje turista

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica