Aktualno
DOKUMENTARNI FILM

12.06.2019.

DOKUMENTARNI FILM

"Bura duše" - životno, ratno i duhovno putovanje.

Motiv za film je činjenica da se u Hrvatskoj nakon pobjede u Domovinskom ratu ubilo preko 3000 pobjednika, hrvatskih branitelja. Tako visok broj nameće pitanje što se događa s „pobjednicima“? Sve tri priče su isključivo ratne ali potiču na dublje razmišljanje o životu i upućuju na traženje smisla, na mogućnost  izlaza iz naših unutarnjih rana i tjeskoba.

Film je u najvećem dijelu sufinanciran od strane Ministarstva branitelja. Također u najvećem dijelu snimljen je u Daruvaru, a „podloga“ filmu su ratne fotografije Tonija Hnojčika.

Na prvoj Reviji filmova o Domovinskom ratu (Novska, 30. travnja 1991.) stručno Povjerenstvo je ovom filmu dodijelilo najviše bodova, s napomenom da je visoko kvalitetan i da na dobar način ukazuje na dublje i trajne životne vrijednosti.

U novinama „Vijenac“ (br. 657, od 9. svibnja 2019.) u sklopu osvrta na navedenu Reviju u članku pod naslovom „O ljudskosti u neljudskim vremenima“ iznesen je vrlo pozitivan osvrt na ovaj film.

Film je do sada bio emitiran na osam televizijskih postaja u Hrvatskoj. Preveden je na engleski, a prevodi se na talijanski, ukrajinski i korejski.

 

 

 

VINODAR 2020. - NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

22. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda BBŽ 30. svibnja -07. lipnja 2020.

VINODAR 2020. - NAJZABAVNIJI FESTIVAL VINA

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica