Kalendar događanja
Dani šljiva i rakija u Siraču

Dani šljiva i rakija u Siraču

Dani šljiva i rakija u Siraču će se održati dana 1. i 2. rujna 2017. godine.

Dani šljiva i rakije u Siraču, općini udaljenoj 9 km od Daruvara, jedinstvena je poljoprivredno-kulturno-turistička manifestacija. Okosnicu ove manifestacije čini ocjenjivanje i izložba domaćih rakija i tematskih predavanja posvećenih uzgoju i preradi šljiva. Tendencija je da se stručnom edukacijom svim posjetiteljima i sudionicima ove manifestacije prikažu prednosti sadnje većih količina šljiva, zbog sve veće potražnje za proizvodima od šljiva. Uz druženje u „siračkom seoskom dvorištu“ posjetitelji mogu degustirati izložene i ocijenjene rakije, razne domaće kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, knedle sa šljivama, palačinke i druge delicije, upoznati tradicionalan način pečenja rakije i kuhanja pekmeza. Zabavu upotpunjuje natjecanje u „šljivarskim igrama“ i smotra kulturno-umjetničkih društava i udruga iz Hrvatske i inozemstva.

Više informacija: www.sirac.hr


Pozivi za sudjelovanje na manifestaciji "Dani šljiva i rakija u Siraču 2017:

Prijavnica za izlagače na manifestaciji 'Dani šljiva i rakija u Siraču 2017. (prijavnicu preuzmite OVDJE)

Prijavnica za ocjenjivanje jakih alkoholnih pića na manifestaciji 'Dani šljiva i rakija u Siraču 2017.' (prijavnicu preuzmite OVDJE)

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica
  •