Aktualno
Bookmobil u Daruvaru

03.05.2021.

Bookmobil u Daruvaru

I grad Daruvar našao se na dugačkom popisu gradova koje će ovoga proljeća posjetiti Maja Klarić, pjesnikinja iz Šibenika koja putuje po Hrvatskoj i promovira čitanje pred svojim Bookmobilom.
U sklopu turneje po nazivom „Bookmobil, putujuća knjižara“ Maja prvi put dolazi u Daruvar i to u utorak, 4.5.

Bookmobil je knjižara na kotačima i književno-putnički projekt, restaurirani Volkswagen kombi koji putuje diljem zemlje i promovira ljubav prema knjigama i čitanju. U Godini čitanja, on je neumorna karavana koji glas o dobroj knjizi nosi iz mjesta u mjesto. Pred njim se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama.

Bookmobil će biti parkiran na Trgu kralja Tomislava od 16 do 19 sati.

PROGRAM:

RAZMJENA KNJIGA – od 16 do 19 sati

Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se besplatno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Svakako ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko u prtljažniku knjižare na kotačima! Osim razmjene, u kombiju se mogu i kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi Maje Klarić i Gorana Blaževića, iz svih krajeva svijeta koje su dosad proputovali kao par ili u samostalnim avanturama.

Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija u sklopu Godine čitanja.

Punktovi za testiranje turista

 

Punktovi za testiranje turista

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica