Aktualno
Besplatni pregled autosjedalica

22.05.2013.

Besplatni pregled autosjedalica

Pozivamo Vas da dođete na besplatni pregled autosjedalica u Daruvaru u subotu od 10 do 12 sati!

Udruga RODA i Rodini savjetnici za autosjedalice organiziraju besplatan pregled autosjedalica u Daruvaru, u subotu 25. svibnja, od 10 do 12 sati, na parkiralištu Trga kralja Tomislava u suradnji s PP Daruvar.

Hrvatskim zakonom, autosjedalice i pomoćni podlošci obavezni su u prijevozu sve djece do 12 godina starosti. Autosjedalice spašavaju život i smanjuju ozbiljne ozljede i do 90%, ovisno o tome kakav je tip autosjedalice te je li pravilno postavljena, a dijete u njoj pravilno vezano. Nažalost, Rodina istraživanja i akcije prometne policije ukazuju da je u Hrvatskoj svega 10 - 20% djece vezano u primjeren tip sustava za vezanje (autosjedalicu, pomoćni podložak ili sigurnosni pojas), a mnoga djeca uopće nisu vezana.

Na pregledu roditelji mogu dobiti informacije, savjete i praktičnu pomoć vezanu uz ispravno korištenje autosjedalica. Roditelje koji planiraju doći molimo da ponesu sa sobom upute proizvođača sjedalice ukoliko ih imaju, te da dovedu i svoje dijete.

6-i elementi

 

6-i elementi

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica