Aktualno
10. HRVATSKO NATJECANJE ZA HARMONIKU

06.05.2019.

10. HRVATSKO NATJECANJE ZA HARMONIKU

Već desetu godinu za redom u Daruvaru se održava Hrvatsko natjecanje za harmoniku u organizaciji udruge Harmonikaški centar.

Već tradicionalno natjecanje održat će se u hotelu Termal te prostorijama GŠ Brune Bjelinskog Daruvar, a traje dva dana - ove godine 10. i 11. svibnja. Budući da je ove godine natjecanje jubilarno, dva svečana koncerta će se održati u Kino dvorani “30. svibnja” u Daruvaru. 

Na ovo natjecanje državne razine prijavio se je velik broj sudionika iz cijele Hrvatske - 115 natjecatelja, 50 mentora, a oni dolaze iz 31 državne ustanove iz cijele zemlje.

Prvog dana, 10. svibnja, događanja započinju u 8.30 ujutro sa solističkim kategorijama u hotelu Termal te paralelno s drugim kategorijama u dvorani Glazbene škole Brune Bjelinskog, a nastavljaju se do ranih večernjih sati. Prvu večer održavanja natjecanja održat će se i Koncert otvorenja natjecanja u Kino dvorani “30. svibnja”, na kojemu će nastupiti komorni sastav sa svjetskom karijerom, Duo Mascagni - Franko Božac na harmonici te Charlene Farrugia Božac na klaviru. Izvodit će djela Liszta, Atarova, Piazzolle i drugih. Ulaz na koncert je slobodan, a počinje u 20 sati.

I drugog dana su na rasporedu natjecanja u solističkim kategorijama i kategorijama komornih sastava koje svi zainteresirani građani mogu doći i poslušati počevši od 9 ujutro te do 15 sati. Ove godine Natjecanje ugošćuje deset članova Ocjenjivačkog suda. Oni će ocjenjivati natjecatelje te na kraju proglasiti najbolje iz svih kategorija na Završnom koncertu koji će se održati 11. svibnja (subota), u 17 sati, u Kino dvorani “30. svibnja” u Daruvaru.

 VIŠE NA: http://harmonikaski-centar.hr/natjecanja/daruvar-natjecanje/programska-knjizica/

Turistička kamera

Putem turističke kamere Turističke zajednice Daruvar - Papuk uživajte u kvalitetnom prikazu dnevnih zbivanja u Daruvaru!

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica