Kalendar događanja
MARTINJE U DARUVARU

MARTINJE U DARUVARU

Pozivamo vas na Martinje u Daruvaru koje će se održati dana 11. studenog 2023. godine od 09,30 - 14,00h na Trgu kralja Tomislava.

Svaki ljubitelj vinske kapljice zna da je Martinje pradavni pučki običaj prevođenja (krštenja) mošta u mlado vino koji se po rimokatoličkom kalendaru obilježava 11. studenog. Budući da je od davnina taj blagdan pratilo uživanje u mladom vinu, diljem Europe je u vinorodnim krajevima nastala tradicija krštenja mošta popraćena bogatom trpezom, a koja je u Hrvatskoj najizraženija u sjeverozapadnim vinorodnim područjima.
Vinari i vinogradari daruvarskog kraja Martinje obilježavaju procesijom vinara i blagoslovom mladog vina u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva te pučkom ceremonijom krštenja mošta koju predvodi vinski biskup, kulturno-umjetničkim programom i druženjem na glavnom gradskom trgu.
Martinjsko druženje na trgu je prodajno-degustacijski sajam vina, sira, džemova, medenih i ostalih domaćih proizvoda te suvenira. Otvoren je za sve goste i posjetitelje uz gastro ponudu i izvedbe glazbenih točaka.


 

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

 

Daruvarska razglednica

Daruvarska razglednica