Kalendar događanja
Događanja u veljači

Događanja u veljači

Predstavljamo vam prevrtljivu, kreativnu, romantičnu i zabavnu veljaču u Daruvaru!

Mali kreativci

Dragi roditelji potaknite kreativnost svojeg djeteta i uključite ga u radionicu koja će se održati u subotu, 11. veljače, na Dječjem odjelu Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar. Radionica na temu Valentinovo počinje u 10 sati, namijenjena je djeci od 7 do 10 godina, a voditeljica je Danijela Marić.

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr   

 

Proslavite blagdan Svetog Valentina u Daruvarskim toplicama

Prepustite se romantičnim osjećajima i uživajte u akcijskom vikend aranžmanu  Daruvarskih toplica od 10. do 12. veljače. Vikend aranžman uključuje 2 puna pansiona po povoljnoj cijeni, s neograničenim kupanjem u bazenima s termalnom vodom, programe wellness-spa oaze, romantičnu večeru i cjelovečernju zabavu uz svirku benda u Restoranu Terasa. Rezervacije možete izvršiti pozivom na recepciju Lječilišnog hotela Termal***.

VIŠE NA: www.daruvarske-toplice.hr

 

Valentinovo u Termalnom vodenom parku Aquae Balissae Daruvar

U čast blagdana svetog Valentina, u Termalnom vodenom parku „Aquae Balissae“ Daruvar za zaljubljene duše u ponudi je „Valentinovski paket“ po pristupačnoj cijeni; cjelodnevno kupanje u bazenima s termalnom vodom, romantična večera, piće, sauna.. Uživajte u blagodatima blagdana Sv. Valentina u Termalnom vodenom parku Aquae Balissae Daruvar!

VIŠE NA: www.aquae-balissae.hr

 

Valentinska zabava u općini Sirač

Matica umirovljenika općine Sirač u subotu, 11. veljače organizira Valentinsku zabavu. Zabava u tradicionalnom duhu namijenjena je za sve generacije, sve dobro raspoložene koji vole plesati, zaljubljene i one koji to nisu, a održat će se u Hrvatskom domu u večernjim satima.  VIŠE NA: www.sirac.hr

 

Kazališna predstava „Mahalac“ u Daruvaru

Hit komedija na bosanskom jeziku, Dragana Marinkovića Mace, o muško-ženskim odnosima, od eskort dama do papučara i problema u seksu odigrat će se na pozornici Kino dvorane „30.svibnja“ 13.veljače s početkom u 20 sati.

VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr

 

 

Završni koncert „Čarobni zvuci“

Više od godine dana trajala je akcija prikupljanja sredstava za kupnju koncertnog klavira „Čarobni zvuci“ za Kino dvoranu „30.svibnja“. U organizaciji Glazbene škole Brune Bjelinskog i uz uključivanje brojnih volontera akcija je uspješno realizirana te se svečanim klavirskim koncertom obilježava uspješno okončanje akcije. Završni koncert „Čarobni zvuci“ bit će održan 20. siječnja u Kino dvorani „30.svibnja“ s početkom u 19 sati.

USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

 

Međunarodni dan turističkih vodiča i materinskog jezika

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča i Međunarodnog dana materinskog jezika, TZ Daruvar-Papuk 21. veljače organizira besplatan turistički obilazak središnjeg dijela grada na hrvatskom i češkom jeziku.  Cilj akcije je isticanje važnosti njegovanja materinjeg jezika, čuvanja i promoviranja povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma. Pozivamo sve zainteresirane na turistički obilazak grada da nam se pridruže 21. veljače u 15 sati ispred Turističkog ureda na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru.

USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr  

 

Bjelinski srijedom

Svake posljednje srijede u mjesecu Glazbena škola Brune Bjelinskog za javnost upriliči prigodan koncert za sve zainteresirane. Stoga vas u srijedu, 22.veljače pozivamo na koncert profesora i učenika koji će se održati u prostoru škole s početkom u 18,30 sati. Ulaz slobodan. USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr  

 

Maškare u Siraču

Veselo razdoblje maskiranja i ludiranja prije Korizme prigodno se obilježava i u općini Sirač gdje će običaj maškaranja biti upriličen u subotu, 25. veljače 2017. godine. Tijekom dana će vesela i šarena povorka proći ulicama Sirača, preuzeti ključeve općine i presuditi Zloćku, a u večernjim satima je u Hrvatskom domu zabava za sve zainteresirane. Za maskirane osobe ulaz je besplatan.  USKORO VIŠE NA: www.sirac.hr

 

Maškare u Končanici

Jedan od najpoznatijih pokladnih običaja češke manjine u Hrvatskoj je onaj u Končanici, općine udaljene oko 9 km od Daruvara koji će biti održan 26. veljače 2017. godine već od 6:00 sati. Maškare selom prolaze još od 1932. godine, a njihova specifičnost je stalan broj maski, njih 13 koje se kreću od početka do kraja sela. Po tradiciji maskirana povorka, s Lauferom u bijelom na čelu, Turčinom u crvenom s tri plesača i glazbenom pratnjom, dimnjačarom koji pravi nered po kući, „šarenim“ Židovima, koritarom i koritarkom te Ličaninom, od ranog jutra traga za medvjedom sakrivenim kod nekoga u selu, razveseljavajući domaćine plesom i ludorijama. Mještani se uvijek pobrinu za njihovu okrjepu toplim čajem, kuhanim vinom i krafnama.

FOTO GALERIJA NA www.koncanica.hr

 

Kompletan pregled događanja možete preuzeti OVDJE

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

 

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica
  •