Kalendar događanja
Događanja u ožujku

Događanja u ožujku

Ožujak tradicionalno posvećujemo ženama, kulturno-zabavnim priredbama u njihovu čast, humanitarnim akcijama, slavimo dolazak proljeća glazbom, druženjima i poezijom.

 

KAZALIŠTE MORUZGVA IZ ZAGREBA U DARUVARU

U srijedu, 7. ožujka, od 20 sati, u Kino dvorani „30.svibnja“ gostuje kazalište Moruzgva iz Zagreba koje u suradnji sa Scenom Gorica donosi predstavu OtpisaNE po tekstu Renata Barišića, a u režiji Nikole Zavišića. Priča o Hassanu, netipičnom migrantu iz Sirije, bivšem beogradskom studentu, koji na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj, nakratko zapinje u Zagrebu, će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima. Uloge igraju: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr  

 

ŽENIJALNI  DAN U DARUVARSKOM KINU

I ove će se godine u nezavisnim kinima diljem Hrvatske održati 'Ženijalni dani', revija filmova povodom Međunarodnog dana žena. Četvrti po redu  'Ženijalni dani' u Daruvaru će se obilježiti projekcijom priče o turbulentnom životu pop dive Whitney Houston, originalnog naslova Whitney: Can I Be Me i zabavne lakonotne drame, švicarskog kandidata za oscara, originalnog naslova Die göttliche Ordnung (The Divine Order). VIŠE O PROJEKCIJAMA NA: www.pou-daruvar.hr  

 

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Povodom Međunarodnog dana žena, a u spomen i na čast svim ženama koje su dale svoj obol u ostvarivanju ženskih prava Daruvarske toplice tradicionalno organiziraju proslavu Dana žena. Proslava će biti upriličena uz prigodan menu i glazbu uživo, i to u Restoranu Taverna Lječilišnog hotela Termal*** u četvrtak, 8. ožujka, a u subotu, 10. ožujka u Restoranu Terasa.

VIŠE NA: www.daruvarske-toplice.hr

 

KONCERTI GLAZBENE ŠKOLE BRUNE BJELINSKOG DARUVAR

Polaznici i djelatnici Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar nastavljaju i mjesec ožujak ispunjavati glazbom, plodovima suradnje i višemjesečnog rada učenika i profesora, besplatnim koncertima na koja su dobro došli svi ljubitelji glazbene umjetnosti.  

·        7.3.2018., 18,30h -  Bjelinski srijedom u dvorani glazbene škole, ulaz slobodan

·        8.3.2018., 19,00 h - Koncert profesora u dvorani glazbene škole, ulaz slobodan

·        14.3.2018., 19,00 h - Ususret proljeću - festival dječjeg stvaralaštva u Kino dvorani „30.svibnja“, ulaz slobodan

·        21.3.2018., 19,00 h - koncert TRIO MORUM u Kino dvorani „30.svibnja“, ulaz slobodan

·        28.3.2018., 18,30 h -  Bjelinski srijedom u dvorani glazbene škole, ulaz slobodan

  VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr i www.visitdaruvar.hr

 

ŽENSKI TJEDAN I NOĆ S ANDERSENOM

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar vas poziva na Ženski tjedan uz čokoladu, kolačiće i čaj koji će se obilježavati od 5. do 8. ožujka uz promociju knjige 6 MILIMETARA, autorice Josipe Pavičić, radionicu Aromaterapije (7.3., 17 h) i radionica prirodne kozmetike (8.3., 17 h). Svoje sudjelovanje možete prijaviti u Pučkoj knjižnici i čitaonici, a napravljene proizvode nosite sobom kući. Za sve veći broj zainteresiranih mališana, članova Knjižnice od 1. do 4. razreda osnovne škole, 23. ožujka od 18,30 sati, ponovno se organizira Spavanje u knjižnici u vrećama za spavanje u sklopu obilježavanja Noći s Andersenom. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se svakoga dana u Pučkoj knjižnici, jer je broj sudionika na žalost ograničen.

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr

 

SMOTRA AMATERSKIH KAZALIŠNIH SKUPINA U LJUDEVIT SELU

Prve češke besede u Hrvatskoj osnovane su prije otprilike sto dvadeset godina, a još prije toga u gradovima i selima davale su se amaterske predstave na češkom jeziku. Stoga nije čudno da su najveće uspjehe na polju amaterske kulture Čeha u Hrvatskoj zabilježili upravo kazalištarci. Tradicionalno se u mjesecu ožujku u Češkom domu u Ljudevit Selu održava Smotra amaterskog manjinskog kazališta na kojoj sudjeluje veliki broj kazališnih skupina Čeških beseda s područja cijele Hrvatske. Ovogodišnja smotra održava se 23. i 24. ožujka, otvorena je za sve posjetitelje, a najbolja manjinska kazališna predstava, izabrana od strane selektora, nastupit će na Festivalu amaterskih kazališta u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

 

SPRING PARTY MK DARUVAR

Kako bi obilježili dolazak, nekima najljepšeg godišnjeg doba, proljeća, Moto klub Daruvar, 24. ožujka, organizira Spring party, susret motorista i prijatelja uz prigodan menu po povoljnim cijenama i rock glazbu. Spring party će se održati u prostorijama novog Clubhouse, u Batinjskoj rijeci 1.

VIŠE NA: https://www.facebook.com/mkdaruvar/  

 

SAT ZA PLANET ZEMLJU!

Svjetska organizacija za zaštitu prirode sve nas poziva da se u subotu, 24. ožujka u 20 sati i 30 minuta priključimo globalnoj akciji gašenja svjetla na samo sat vremena, s jasnom porukom: Povežimo se sa Zemljom! U 2017. godini u akciji je sudjelovalo 187 zemalja svijeta tako da je svjetla pogasilo više od 7000 gradova, a od toga čak na 3000 znamenitosti. U akciji je sudjelovala i naša regija, također s rekordnim brojem gradova, u Bosni i Hercegovini više od 20, u Hrvatskoj 70-ak, u Sloveniji 30-ak, dok je u Crnoj Gori održana noćna biciklistička utrka, a u Albaniji akcija pošumljavanja. Na području Hrvatske i zemalja u okruženju u 2018. godini aktivnosti su usmjerene na očuvanje rijeka koje se suočavaju s velikim prijetnjama u vidu planirane izgradnje hidroelektrana. Uključimo se svi u Sat za planet Zemlju, ugasimo svjetlo 24. ožujka za očuvanje rijeka bez okova!

 

USUSRET USKRSU - AKCIJA UKRAŠAVANJA CENTRA GRADA

U suradnji s gradom Daruvarom, Turistička zajednica Daruvar – Papuk, tijekom mjeseca ožujka 2018. godine provodi organizaciju i koordinaciju svih ustanova i udruga s područja grada koje su se uključile u zajedničko ukrašavanja trga povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. Svi sudionici za tu svrhu boje male i velike pisanice i izrađuju prigodne ukrase poput gnijezda, košarica, zečeva, a s kojima će u zajedničkoj akciji 26. ožujka, točno u podne, ukrasiti središnji dio grada i kroz duh zajedništva doprinijeti proslavi blagdana Uskrsa u Daruvaru.

 

HUMANITARNI KONCERT GIMNAZIJE DARUVAR

Treću godinu za redom Gimnazija Daruvar organizira humanitarni glazbeni koncert, sat i pol kvalitetne svirke na kojemu će i ovoga puta nastupiti Zbor Gimnazije Daruvar, bivši i sadašnji glazbeno - nadareni učenici, a s ciljem prikupljanja sredstava kako bi pomogli svojim kolegama slabijeg imovinskog stanja. Koncert će biti održan 28. ožujka u Kino dvorani „30.svibnja“ s početkom u 18 sati.

USKORO VIŠE NA: https://www.facebook.com/GimDar/

 

 

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

Uživajte u zlatom nagrađivanim vinima, probiranim sirevima i slavonskim tamburašima

DARUVARSKA VINSKA CESTA ME ZOVE JER VOLIM ŽIVOT!

 

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica

PPS destinacija Daruvar - Bjelovar - Garešnica
  •